Ghibli anime készül egy angol fantasy történetből

| Címkék: hírek japán anime | 2009.12.18. 21:09

A Ghibli Studio, Japán leghíresebb animációs filmgyártó vállalata szerdán bejelentette új produkcióját, a Karigurashi no Arietty animét. A forgatókönyv Mary Norton angol írónő Csenő manók (The Borrowers) című művének adaptációja alapján Miyazaki Hayao irányításával készül.

A hírek szerint az Oscar-díjas japán rendező örömmel vállalta a forgatókönyvírói feladatot. Mint mondta, a regényt 40 évvel ezelőtt olvasta és nagyon szórakoztatónak találta. A történet európai gyökerei ellenére az anime cselekménye tehát Miyazaki stílusában fog megjelenni, így mester rajongói valószínűleg ezúttal sem csalódnak majd.

A magyarra Arietty, a Csenő (借りぐらしのアリエッティ - Karigurashi no Arrietty) címre fordítható anime, a már számos feldolgozást megélt angol gyermek fantasy regény, a The Borrowers részleges átdolgozása. Míg Mary Norton 1950-es években megjelent munkája egy egész családról szól, addig a Ghibli anime csak egy szereplőt állít a középpontba: Arietty-t, egy alig 10 cm magas, 14 éves kislányt.

Az aprócska teremtmény egy hétköznapi japán család lakásának padlója alatt él, teljes titokban. A mindennapi életéhez szükséges eszközöket a családtól veszi kölcsön anélkül, hogy azok tudnának létezéséről. A rejtélyes csenő kilétére azonban hirtelen fény derül, amikor a házban lakó kisfiú véletlenül észreveszi őt.

Az egész estét film a Gedo Senki, a Chihiro és a Ponyo animációs munkálataiban is jelentős szerepet játszó Yonebayashi Hiromasa első rendezése lesz. A producer Suzuki Toshio szerint a gyártási munkálatok jól haladnak. Arietty filmszínházi debütálására várhatóan 2010 nyarán kerül sor Japánban. Addig is a film hivatalos weboldalán december 19-től kaphatnak egy kis ízelítőt az anime zenéjéből. Részletesebb információkra és előzetesre januárban számíthat a közönség.
 

Forrás:http://oriens.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorozatfilmanimerulz.blog.hu/api/trackback/id/tr221607773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása