Japán a kalózok ellen

| Címkék: japán | 2009.10.14. 23:01

A filmkalózkodós évente 3 milliárd dollár veszteséget eredményez stúdióknak, akik próbálnak ugyan küzdeni ez ellen, de nem sok eredményre jutottak eddig. A legnagyobb problémának azt tekintik, hogy a mozikban egyes nézők videókamerával felveszik a filmet, majd ezt feltöltik a netre, ahonnan több ezer ember töltheti le azokat, a stúdiók pedig az FBI-jal karöltve próbálták lefülelni azokat, akik lekamerázták és feltöltötték a filmet a világhálóra. Nem értek el nagyobb eredményeket, továbbra is felkerül a netre minden újonnan bemutatott film kamerás változata.

Ezért másféle irányba kellett elindulni, olyan ötlet kellett bevetni, amivel eredményesebben tudnak küzdeni a kalózok ellen, az érdem pedig a japán National Institute of Informatics céghez, a Sharphoz köthető. A Sharp kifejlesztett egy olyan technikát, amely bármely felvételt nézhetetlenné tesz. A kulcs abban van, hogy a mozis vetítővászon mögül infravörös fényt villantanak fel. Ezek az infravörös sugárnyalábok átjutnak a vetítővászon apró lyukacskáin, amik eredetileg a hang áteresztésére képesek csak és ezzel vételzavart hoznak létre bármely kamerába, amellyel a kedves nézők vennék fel az adott filmet. A fény láthatatlan az emberi szem számára, de blokkolja a felvevő készülékét.

Ez eddig oké, de meddig fog ez hatékonyan működni? A hír hallatán úgyis hozzálát pár ügyes, leleményes ember, hogy megalkossa azt a kütyüt, amely viszont azt gátolja meg, hogy eljusson ez a fény a kamerába. Amolyan blokkoló blokkoló.

Forrás: filmdroid.blog.hu
 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorozatfilmanimerulz.blog.hu/api/trackback/id/tr41450934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása