Pislogó Szemüveg

| Címkék: japán | 2009.11.07. 21:22

A Pislogó Szemüveg, a Wink Glasses - a Masunaga 1905 nevű optikai cég egyik találmánya.

A felnőttek átlagosan 5 másodpercenként pislognak. Ennél kevesebb pislogás felfogható a koncentrációveszteség egyik jeleként, így ha 5 másodpercig nem pislog a szemüveget viselő személy, akkor a szemüveg egyik lencséjéhez erősített (folyékony kristály kijelzős) üveglapocska elhomályosodik. Ezzel a találmány kényszeríti viselőjét arra, hogy sűrűn pislogjon, valamint összpontosítson és koncentráljon pillanatnyi tevékenységére.

A készülék hét grammos és nyolc órás működésre képes egy töltéssel. A töltés egyik alternatív megoldása az USB-kábelen keresztüli áram ellátás.

A készülék működéséről még csak annyit, hogy benne egy szenzor érzékeli és méri az elektromos feszültséget. Ha ez a feszültség megszűnik, akkor homályosodik el a lencse. Sima ablak üvegeken is használják ezt a technikát.

A pislogó szemüveg 40 ezer jenbe (78 ezer forintba) kerül.

forrás:http://www.egycseppfigyelem.hu
 

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://sorozatfilmanimerulz.blog.hu/api/trackback/id/tr291507980

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 6 2019.04.27. 02:08:36

Házi TV-szerver otthonra, avagy TVHeadend minden eszközön 1. rész - Barkács és tuning

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása