Japán találmány! Elkészült az első öltöny, ami megvéd a H1N1-től

| Címkék: japán | 2009.11.08. 17:16

Új eszközt vetnek be a japánok az újinfluenza ellen: férfiöltönyt. A szigetországban ugyanis olyan öltönyt készítenek, amelyik csökkenti a fertőzés veszélyét. A pénteki tudósítások szerint a gyapjúöltöny egy speciális, titán-dioxid bevonatot kap. A vegyület ultraibolya-sugarakkal érintkezve "megöli" a vírusokat. A speciálisan kezelt szövet a cég ígérete szerint 20 vegytisztítást is kibír, és utána még mindig hatékony marad.

Az öltönyt csütörtökön mutatták be Tokióban, és szombaton kezdik árulni a szigetország 272 üzletében. Az újinfluenza elleni öltönyért 52 290 jent (csaknem 110 ezer forintot) kell fizetni.

A "vírusölő" szövetre véletlen bukkantak a japánok. Eredetileg olyan anyag létrehozásán kísérleteztek, amely jobban ellenáll a piszoknak és a szagoknak. A laborvizsgálatoknál viszont kiderült, hogy a titán-dioxiddal kezelt textíliára került vírusok három órán belül eltűntek.

Forrás:hirado.hu

 

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://sorozatfilmanimerulz.blog.hu/api/trackback/id/tr941509451

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A H1N1-nél is fertőzőbb vírus 2009.11.09. 16:01:52

Máris ezrek vesznek részt az LMP „Vegyél részt a demokráciában!” kampányában. Előkampányának első két hetében 10.000 ígéretet és több mint 1000 internetes regisztrációt gyűjtött az LMP. A regisztrációkat mától nem csak online eszközökkel, h...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása