Japán high-tech temető

| Címkék: hírek japán | 2009.12.18. 18:47

Japánban a tradicionális temetkezés soha nem volt olcsó és talán mondhatjuk, hogy idővel egyre csak drágulna a jövőben… Hiszen hely így is kevés van az élőknek a szigetország nagyvárosaiban (hát még a holtaknak…), de hiába is, mert a nagy népességszám miatt nem tudnak a városon belül nagyobb temetőket létrehozni. Márpedig a holtaknak valahol nyugodniuk kell. Ha a családtagok úgy döntenek, nem is akárhol!
Azok, akik egykori szeretteiket tradicionális módon akarnák most eltemetni, 3 út közül is választhatnak: vagy a nagyvároson kívül temetkezhetnek, ami idő és fáradtság mindenkinek, de főleg nehézség az időseknek (és nem is beszélve a mozgássérültekről), ha látogatni és takarítani akarják a sírt.
Másik megoldás pedig az, ha a városon belül temetkeznek, viszont vagyonokért… Japánban a holtak elhelyezése így jócskán jelenthetett gondot és fejtörést. Idáig?
Ugyanis a japánoknak van egy 3. féle vélekedésük is már a dologról, méghozzá egészen pozitívan állnak ehhez a legújabb ötletükhöz. Ez a high-tech temető. Japánban ez a módszer már sokaknak megoldást jelentett a fent említett problémákra, de beszéljen inkább a videó.

A "temető épületében" a rokonok bemehetnek egy külön kis szobába, ahol mágneskártya segítségével kérhetik ki szeretteik hamvait, ami tulajdonképpen (hát fogjuk rá nyugodtan) egy raktárból érkezik meg hozzájuk. De az ötletet inkább fogadják pozitívan, semmint szörnyülködve.

Előnyei:
A modern temetkezés bár igaz, hogy vagy 380.000 jenbe kerül, de ez még mindig olcsóbb, ha azt nézzük, hogy az idő (és energia) pénz.^^
S míg a régi temetők ekkora területen körülbelül csak 100 embernek tudnának helyet adni, addig ezzel a megoldással vagy 7000-nek.
De előny az is, hogy nem kell a sírhoz sem takarítani járni. Valamint megvan a kellő hely is a holtak megemlékezésére, ráadásul esőben sem kell a sárban totyogni a sírig és az időseknek sem kell lejárniuk a lábukat, ugyanis a temető egy állomás közelében van.
 

Forrás:www.treehugger.com 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorozatfilmanimerulz.blog.hu/api/trackback/id/tr621607462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása