A feudális kor hősei a japán lányok bálványai

| Címkék: hírek japán | 2010.01.29. 20:43

A felkelő Nap országában az utóbbi két évben ugrásszerűen megnövekedett a feudális-kor történelme iránt érdeklődő hölgyek száma. Fiatal lányok és középkorú nők egyaránt nagy lelkesedéssel ismerkednek a 400 évvel ezelőtti polgárháborús időszak katonai vezetőinek életútjával. A kereskedelmet és turizmust is befolyásoló jelenséget a média egy éve még "rekijo-boom", manapság pedig már "kastély-boom" néven emlegeti.

A néhány éve kezdődött divat egyre nagyobb hatással van a japán gazdaságra. A belföldi idegenforgalom fellendülése mellett az éttermek, ajándéküzletek és a kimondottan erre a témára specializálódott "szakboltok" bevételeiből is gazdagodik az állam.

A rekijo [ejtsd: rekidzsó] jelenség hátterével és hozományaival szerkesztőségünk legfrissebb cikkében ismerkedhetnek meg. A feudális kor japán hőseiért rajongó fiatal nőkről szól Rekijo: japán nők, akik a rajonganak a történelemért című írásunk.

 

Forrás:oriens.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://sorozatfilmanimerulz.blog.hu/api/trackback/id/tr791713422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása