Versailles -Philharmonic Quintet- nyári koncert Budapesten

| Címkék: hírek japán | 2010.02.15. 16:13

Az extrém színpadi megjelenésről ismert visual-kei stílus képviseletében júliusban Magyarországra látogat a japán Versailles -Philharmonic Quintet- rockzenekar. A 4 tagú együttes a nyár közepén kezdi meg 2010-es világ körüli turnéját, melynek programján dél-amerikai és európai állomások is szerepelnek.

A Gekido Tour szervezte koncertsorozat európai helyszínei között Budapest egyetlen közép-európai városként szerepel. A július 11-re bejelentett fellépés a korábban már több japán koncertnek is helyet adó Dürer Kertben lesz.
Az európai fellépések időpontja és helyszínei:

2010. június 27. Moszkva, Oroszország
2010. június 29. Helsinki, Finnország
2010. július 02. Barcelona, Spanyolország
2010. július 03. Montpellier, Franciaország
2010. július 06. Amszterdam, Hollandia
2010. július 07. Köln, Németország
2010. július 09. Hamburg, Németország
2010. július 11. Dürer Kert, Budapest, Magyarország
2010. július 13. Párizs, Franciaország

A Versailles zenekart 2007 márciusában alakította meg az énekes Kamijo és a gitáros Hizaki. Az első két évben rajtuk kívül még a basszusgitáros Jasmine You, a szólógitáros Teru és a dobos Yuki alkotta a megjelenésében "a reneszánsz kori színvilág és a művészi esztétika értékeit" kifejező együttest. Zenei világuk a szólógitárok hangjaira épül, a dob felpörgetett tempójával kísérve.

Első nyilvános megjelenésükre a YouTube videómegosztón két hónappal később került sor. Az internetes bemutatkozás világszerte felkeltette irántuk a zenei média figyelmét, így elmondhatják, hogy a nagyközönség hamarabb ismerte meg őket a tengerentúlon, mint Japánban. A német CLJ Records kiadón keresztül első kislemezük egy időben jelent meg a szigetországban és Európában. A következő évben az amerikai Billboard Magazinban is bemutatkozhattak.

2008 márciusában kezdték meg első európai turnéjukat, a legnagyobb hazai fellépésükre pedig május 3-án az Ajinomoto Stadionban tartott "hide memoril summit" emlékkoncerten került sor. Első nagylemezüket 2008 nyarán három kontinensen adták ki. Ekkor nevet kellett változtatniuk, mivel Versailles néven az Egyesült Államokban már jegyeztek egy zenekart. Rajongóik többsége a "Versailles-Philharmonic Quintet-" elnevezés felvételét javasolta, amit nem sokkal később be is jegyeztettek.

2009. augusztus 29-én a komoly betegségben szenvedő basszusgitáros, Jasmine You elhunyt. Az együttes azóta négy fővel folytatja a munkát.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorozatfilmanimerulz.blog.hu/api/trackback/id/tr981760550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása