Március közepétől virágzanak a japán cseresznyefák

| Címkék: hírek japán | 2010.02.19. 11:26

A tavalyi időpontokhoz hasonlóan 2010-ben is március 15. után veszi kezdetét Japán déli részein a legnépszerűbb szakura fajta, a yoshino cseresznyefa virágzása - olvasható a Japán Meteorológiai Szervezet sajtóközleményében. A tenki.jp weboldalon február 3-án közzétett előrejelzési adatok szerint az ország déli szigetcsoportjainak területén március 16-tól, a főszigeteken pedig március 19-től bontják fehér színű virágaikat az ötszirmú Prunus yedoensis (染井吉野 - Somei Yoshino) díszfák.

A teljes virágzás időpontját az elkövetkező 2 hét időjárása még befolyásolhatja, ezért arról pontos információkat még egyetlen szervezet sem adott ki, de a korábbi tapasztalatok alapján a sakura mankai (桜 満開) esemény kezdete Honshu középső területein (Tokyo és Osaka környékén) március 31. és április 7. között a legvalószínűbb.

A sakura előrejelzéseket korábban az állami működtetésű Japán Meteorológiai Ügynökség adta ki, de az elmúlt év végén bevezetett kormányzati megszorító intézkedések miatt megszüntették az 1955 óta folyamatosan végzett cseresznyevirág-prognózist.A tavasz kezdetét jelző eseménynek fontos szerepe van a japán kultúrában. A teljes virágzás idején emberek ezrei vonulnak a cseresznyefákkal övezett parkokba, hogy gyönyörködjenek a fehér és rózsaszín szirmok nyújtotta látványban. Ez a több évszázados múlttal rendelkező úgynevezett hanami (virág nézés) hagyomány, minden évben fontos szerepet kap Japánban.

Az oriens.hu galériájában látogatóink is megtekinthetnek néhány fotót a különféle japán díszcseresznye virágokról.

Forrás:oriens.hu
 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorozatfilmanimerulz.blog.hu/api/trackback/id/tr271771353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása