Fénypompás kora tavaszi éjszakák Kyotoban /oriens.hu/

| Címkék: hírek japán | 2010.03.15. 12:32

Japán ősi fővárosának délkeleti részén, gyönyörű természetes övezetben áll a híres Kiyomizu-dera épülete, amely a felkelő nap országának egyik legnépszerűbb és leglátogatottabb turista célpontja. Az UNESCO Kulturális Világörökséghez tartozó templom évente két alkalommal különleges éjszakai díszvilágítást kap, amely fényesen kiemeli a város sötétségéből. A 2010-es tavaszi esemény előkészületeit március 12-én éjjel egy utolsó fénypróbával zárták.

Kyoto éjszakai sötétjéből így legfeltűnőbben a Higashi-hegy oldalába épített állványzaton fekvő terasz tűnik ki, melyet hatalmas gerendák és faoszlopok alkotnak. A pillérekre, a Kiyomizu kiemelkedő pontjaira és a templom körül álló közel ezer japán cseresznyefához idén körülbelül 500 kisebb-nagyobb fényforrást helyeztek ki a szervezők. Habár Kyoto környékén a hagyományos szakura még csak most fakasztja rügyeit, a sötétedés után kezdődő díszvilágításban a színek és az árnyékok játéka már így is varázslatos látványt biztosít a nézőknek.A városba látogatók az idei esztendőben március 13. és április 11. között gyönyörködhetnek a Kiyomizu-dera éjszakai pompájában, melyet megfelelő időben a Hold fénye is tovább ékesít. A templom díszkivilágításával egy időben kezdődik a hagyományos Hanatoro (花灯路) esemény, amikor Kyoto három kerületének utcáit és épületeit tradicionális papír lámpásokkal (行灯 - andon) világítják ki. A japán díszcseresznye (桜 - sakura) tavaszi virágzása és a japán juharfák leveleinek őszi színváltása idején megrendezett fényfesztivál az ősi főváros különleges látványossága. Idén először március 13-22. között 18 órától 21:30-ig lesz látható.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorozatfilmanimerulz.blog.hu/api/trackback/id/tr271840977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása