Elektromos hajtású taxik japánban

| Címkék: hírek japán | 2010.04.08. 10:08

A japán fővárosban elsőként zéró emissziójú, környezetbarát autókat állított szolgálatba a Hinomaru Limousine személyszállító társaság. A Mitsubishi Motors vállalat két elektromos hajtású i-MiEV kisautójából álló taxi páros március 25. óta fuvarozza Tōkyō központjában az utasokat.A Hinomaru Limousine "Zéró Taxi" szolgáltatás célpontja a Marunouchi üzleti negyed, ami a japán metropolisz egyik legforgalmasabb része. A JR Tōkyō vasútállomás és a Ginza bevásárló negyed környékén álló irodaházakban milliónyi ember fordul meg naponta. Jelentős forgalma miatt a terület környezetvédő kampányok gyakori helyszíne: az illetékes minisztérium például a károsanyag-kibocsátás csökkentését szorgalmazó kampánya során tavaly ott több ponton is kerékpárkölcsönzőket állított fel.

A többszörös környezetvédelmi díjnyertes Mitsubishi i-MiEV elektromos hajtásának és apró méretének köszönhetően praktikus eszköz a városon belüli személyszállításra. Tarifájuk az első két kilométeren 710 yen/km (kb. 1500 Ft), vagyis megegyezik a normál személyszállító bérautók átlagos díjazásával, azt követően 288 méterenként 90 yen (kb. 190 Ft). Reggel 8-tól délután 18 óráig tartó munkaidejük alatt a taxik akkumulátorait 2-3 alkalommal kell tölteni. Teljesen energiaellátással 160 kilométer megtételére képesek, így a vállalat szükség esetén akár Yokohamába is szállíthat utasokat.
forrás:oriens.hu
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorozatfilmanimerulz.blog.hu/api/trackback/id/tr971903693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása