Rámen reform: egészségesebb instant ételek kellenek
Címkék: hírek japán | 2010.04.25. 16:48
|A magas kalóriatartalmú és erősen sózott alkotóelemek helyett az egészségesebb összetevőkből álló gyors ételekre állítaná át a termelést Andō Kōki, a japán Nissin Foods vállalat vezérigazgatója. A magyarországi érdekeltséggel is rendelkező cég vezetője a tervezett reformokkal az egészségtudatos táplálkozásra ügyelő vásárlókat célozná meg.
Április 19-22. között a Malajziában rendezett 7. World Instant Noodles Summit alkalmából összegyűltek a világ legnagyobb élelmiszeripari vállalatainak vezetői, hogy megvitassák az instant étel készítés jövőjét érintő kérdéseket. A Nissin vezére felvetette azt is, hogy az egyszerűen elkészíthető élelmiszerek előnyét kihasználva minden érintettnek támogatnia kellene az egyre gyakrabban tapasztalható természeti katasztrófák károsultjait. A Rámen Világtalálkozó végén a közel 50 résztvevő egyetértett abban, hogy a jövőben még nagyobb felelősségvállalással kell végezniük tevékenységüket és komolyabb környezetvédelmi szabványokat kell felállítaniuk.
Andō Kōki szerint a legkeményebb kihívást a tészták sótartalmának mérséklése adja, amit úgy kell megoldaniuk, hogy az újítások ne riasszák el a korábbi vásárlókat. Környezetvédelmi részről a gyárak károsanyag-kibocsátásának és vízfelhasználásának csökkentését tűzték ki célul.
A jelenlegi Nissin Foods vezér édesapja, Andō Momofuku, a világszerte kedvelt instant csirkeramen feltalálója idén márciusban lett volna 100 éves. 1958-ban bevezetett terméke olcsósága, valamint gyors és egyszerű elkészítési módja miatt rövid idő alatt az egyik legnépszerűbb étel lett az élelmiszerhiánnyal küzdő Japánban.
Forrás: oriens.hu
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.